+31 (0)50 321 00 02

Achterstallig onderhoud

Als er onderhoudsgebreken aanwezig zijn in je woning, dient je verhuurder deze te herstellen. Veel voorkomende gebreken zijn het ontbreken van ventilatie in de toiletruimte, schimmel- en vochtplekken in de badkamer, het ontbreken van een trapleuning of het niet kunnen afsluiten van een studentenkamer.

Onderhoudsgebreken kunnen voor een flinke huurverlaging zorgen. Indien je huisbaas niet overgaat tot herstel van gebreken, kunnen wij je huurprijs tijdelijk verlagen. Op deze manier zetten we druk op de verhuurder om problemen aan te pakken. Zodra de gebreken zijn hersteld, wordt ook de huurprijs weer verhoogd naar de oorspronkelijke huurprijs.

Een voorbeeld

Het plafond van Maartens badkamer is overtrokken met een grijze schimmellaag. Maarten heeft zijn verhuurder hierover reeds een email gestuurd, maar na zes weken heeft de verhuurder nog steeds geen actie ondernomen.

De aanwezigheid van schimmelplekken wordt gezien als een ernstig gebrek en leidt over het algemeen tot een verlaging tot 40% van de betaalde huurprijs. Vanaf de 1e van de maand nadat Maarten het gebrek aan zijn verhuurder heeft gemeld, wordt zijn huurprijs verlaagd tot 40% van de betaalde huurprijs. Maarten betaalt een huurprijs van € 400,- per maand. Dit betekent dat Maarten tijdelijk maar € 160,- per maand hoeft te betalen.

Zijn er gebreken aan jouw woning? Maak dan een afspraak voor een kosteloze en vrijblijvende huurcheck bij jou thuis.

NAAR DE AFSPRAAKPLANNER