+31 (0)50 321 00 02

Huurcheck

Via onze online huurcheck kun je berekenen hoe hoog de kale huurprijs van je woonruimte mag zijn op grond van de huurprijzenwet. De berekening vindt plaats aan de hand van een puntensysteem. Hoe meer punten je scoort, hoe hoger de maximale huurprijs die je huisbaas mag vragen.

Achtereenvolgens dien je de oppervlakte van je wooruimte in te vullen, gevolgd door het aantal huisgenoten. Vervolgens vragen we je om aan te geven welke voorzieningen de woning heeft. Hierbij kan je denken aan een wastafel, bakdamer, toilet en/of buitenruimte.

Heb je alles ingevuld? De website rekent nu automatisch uit wat de maximale huurprijs van je woonruimte betreft.

Indien je op dit moment meer betaalt dan de maximale huurprijs, raden we je aan om contact met ons op te nemen. Ook als je er niet helemaal uitkomt, kun je contact met ons opnemen. Wij komen dan persoonlijk bij je langs voor een huurcheck en leggen je uit hoe een verlagingsprocedure werkt.

Bepaal nu eerst of je een onzelfstandige of een zelfstandige woonruimte huurt:

Onzelfstandige woonruimte

Een onzelfstandige woonruimte is een kamer of een studio met gedeelde voorzieningen. Indien je de toilet en/of de keuken deelt met andere bewoners, dan huur je een onzelfstandige woonruimte.

Zelfstandige woonruimte

Een zelfstandige woonruimte is een kamer of appartement met een eigen toilet én een eigen keuken. Deel je de badkamer, maar heb je wel een eigen toilet en keuken, dan huur je een zelfstandige woonruimte.

Maak vervolgens een keuze om verder te gaan.

ONZELFSTANDIG              ZELFSTANDIG