+31 (0)50 321 00 02

Over ons

Frently is hét juridisch adviesbureau gespecialiseerd in huurrecht woonruimte. Frently staat alle huurders in de stad Groningen bij in de strijd tegen onredelijke huurprijzen.

Het begon allemaal in 2010, toen oprichter Denise Zonnebeld een geschil had met haar eigen huisbaas. Ze huurde een kamer van 8m2 en betaalde 300 euro. Dat leek haar nogal veel. Toen is Denise onderzoek gaan doen. Op grond van het puntensysteem mocht de huur van Denise's studentenkamer eigenlijk maar 200 euro zijn. Omdat haar verhuurder bovendien de gebreken in haar woning niet wilde herstellen, is haar huurprijs tijdelijk verlaagd tot 35 euro per maand.

Zonnebeld studeerde rechten en richtte een juridisch adviesbureau op voor mensen die ook huurproblemen hadden, Frently, dat opereert in de stad Groningen. Frently heeft sinds 2010 meer dan 2500 procedures succesvol afgerond. De meeste procedures hadden betrekking op verlaging van de kale huur of het terugvorderen van servicekosten.

Wat Frently zo uniek maakt, is de betrokkenheid van de medewerkers, de laagdrempeligheid en bovenal de kosten van juridische bijstand. Bij Frently betaal je namelijk alleen bij een succesvolle terugbetaling of verlaging.